Dragan Gnjatić pozvao prosvjetne radnike da se vakcinišu

Dragan Gnjatić pozvao prosvjetne radnike da se vakcinišu
Dragan Gnjatić pozvao prosvjetne radnike da se vakcinišu

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić pozvao je prosvjetne radnike u Republici Srpskoj, ali i sve građane da se vakcinišu protiv virusa korona da bi školska godina počela u normalnijim uslovima.

Gnjatić je rekao da je potrebno da prosvjetni radnici i svi oni koji rade u obrazovanju, nauci i kulturi, kao i ostali građani, što masovnije budu vakcinisani da bi školska godina počela bez podjela odjeljenja na grupe, a čas trajao 45 minuta.

On je istakao da Sindikat insistira na dobrovoljnosti i da svako odlučuje u svoje ime, te ukazao da posljednjih dana vlada veliki interes.

„Potrebno je da što veći broj prosvjetnih radnika i radnika u obrazovanju, nauci i kulturi bude vakcinisan kako bismo imali što veću sigurnost u narednom periodu“, naglasio je Gnjatić i napomenuo da je određen broj prosvjetnih radnika primio vakcinu.

Ali, dodao je, kolege, članovi Sindikata, instistiraju da kolege u što većem broju budu vakcinisani, tako da i Sindikat obrazovanja, nauke i kulture apeluje da se taj proces provede što prije tamo gdje nije.

„I ja sam preležao koronu, ležao u bolnici, bio na kiseoniku, znam šta to znači, vakcinisan sam i apelujem da se kolege što prije vakcinišu“, istakao je Gnjatić.


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!