Договорено повећање плата у предузећу „Космос“ а.д. Бањалука

Договорено повећање плата у предузећу „Космос“ а.д. Бањалука
Договорено повећање плата у предузећу „Космос“ а.д. Бањалука

Представници Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске су 16. маја 2022. године одржали састанак са представницима предузећа „Космос“ а.д. Бањалука, на којем је договорено повећање плата за све раднике. Приоритет ће бити радници који раде у производњи и њима ће плата бити повећана до 150,00 КМ. Договорено је и да Синдикат достави приједлог Појединачног колективног уговора за запослене у овом предузећу, који ће бити усаглашен и потписан у што краћем року.

Састанку су присуствовали предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Раденко Смиљанић, секретар овог синдиката Тане Пеулић, предсједник синдикалне организације предузећа Михајло Зрнић и  генерални директор Космоса Душан Вјештица.

На састанку је речено да се „Космос“ а.д. Бањалука успјешно опоравља након пандемије корона вируса и тренутно има око три милиона марака зарађених средстава која су у току наплате и око два милиона еура уговорених послова, што гарантује нормално функционисање предузећа до краја године.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Раденко Смиљанић изразио је захвалност што је имао прилику да се упозна са стањем у предузећу и сарадњом менаџмента и синдиката, јер је  добра сарадња менаџмента и синдиката гаранција стабилности сваког предузећа.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!