Бранко Зеленовић: Постигли смо циљ

Бранко Зеленовић: Постигли смо циљ
Бранко Зеленовић: Постигли смо циљ

Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС потписао је данас у Влади РС са Лејлом Решић, министрицом управе и локалне самоуправе РС измјене и допуне Посебног колективног уговора за запослене у локалној самоуправи. Зеленовић је након потписивања овог уговора рекао да су у Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске прије свега постигли циљ – потписан је Посебни колективни уговор, који ће за 8 дана, након објављивања у Службеном гласнику ступити на снагу, а договорено је и  повећање плата за запослене у јединицима локалне самоуправе за најмање 10%.

„Кампању за повећање плата водили смо цијелу прошлу годину, интезивно и успјели смо у томе. Крајњи резултат нашег свакодневног рада јесте и данашње потписивање уговора.  Отежавајућа околност током кампање Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС био је други синдикат који је тражио мање повећање од 5%, па смо се сусретали и с тим проблемом. Упркос томе, нисмо одустали од својих захтјева за повећање плата за најмање 10% свим запосленим у јединицама локалне самоуправе“, рекао је Бранко Зеленовић.
Зеленовић је послао поруку свим радницима запосленим у јединицама локалне самоуправе у РС да ће им плата бити повећана након чак 10 година и да је ово само почетак кампање и борбе за веће плате и да је то резултат рада овог синдиката који је увијек у заштити интереса радника.  Иако Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС постоји мање од двије године, успио је већ други пут радницима да повећа плате.

Измјене и допуне Посебног колективног уговора за запослене у локалној самоуправи Републике Српске


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!