Борба против рада на црно – Вебинар на трипартитном нивоу

Борба против рада на црно - Вебинар на трипартитном нивоу
Борба против рада на црно - Вебинар на трипартитном нивоу

У организацији Регионалног савјета за сарадњу данас се одвија трипартитни састанак Мреже Западног Балкана о теми „Борба против рада на црно“ .

Вебинар је организован као дио Пројекта Платформе за запошљавање и социјална питања 2 (ЕСАП 2) и има за циљ да подржи регионалну сарадњу међу економијама Западног Балкана у трансформацији рада на црно у декларисани рад, слиједећи холистички интегрисани стратешки приступ, сличан приступу Европске уније.

Циљ овог вебинара је окупити представнике министарстава рада, синдиката, послодаваца, инспекција рада , пореских власти  из шест економија Западног Балкана како би разговарали о томе како се може побољшати укључивање социјалних партнера у борбу против рада на црно.

Вебинар ће пружити прилику органима за спровођење закона и социјалним партнерима да истражи опсег веће сарадње и размјене знања  о врстама иницијатива које социјални партнери могу предузети да би заштитили предузећа и раднике и повећали своју базу чланова претварањем непријављеног у пријављени рад.

У раду вебинара учествује предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!