Закључена три Колективна уговора у металској индустрији и рударству

Закључена три Колективна уговора у металској индустрији и рударству
Закључена три Колективна уговора у металској индустрији и рударству

У компанији „Алумина“ а.д. Зворник одржани су преговори између послодавца и делегације синдиката, а тема преговора била је Одлука о продужењу колективног уговора за запослене, договор око исплате 13. плате, висине регреса за 2022. годину као и исплата божићнице и васкрснице за 2022. годину, а отворена су питања о повећању плате за 2022. годину.

Након расправе донесена је и потписана Одлука о продужењу колективног уговора до 31.12.2022. године и утврђено је да се свим запосленим исплати 13. плата током јануара мјесеца, утврђена је висина регреса за годишњи одмор, а договорено је да се у току мјесеца фебруара разговара о цијени рада за 2022. годину.

Колективни уговор је продужен и у ливници челика „ЛИВАР“ Бања Лука до 31.12.2022. године, а на састанку је било ријечи о  продужењу Појединачног колективног уговора за запослене за 2022. годину. Договорено је и повећање плата, као и исплата регреса за годишњи одмор. Преговорима су присуствовали директор предузећа и представници синдикалног одбора.

Колективни уговор, по први пут, закључен је у предузећу Превент д.о.о. Сребреница.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!