Vladin plan zapošljavanja za 2018. godinu na poslednjoj ocjeni kod socijalnih partnera

Vladin plan zapošljavanja za 2018. godinu na poslednjoj ocjeni kod socijalnih partnera
Vladin plan zapošljavanja za 2018. godinu na poslednjoj ocjeni kod socijalnih partnera

U srijedu, 21. marta 2018. godine, održaće se sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske.

Na dnevnom redu će se ponovo naći izmjenjen Prijedlog akcionog plana zapošljavanja Republike Srpske za 2018. godinu i dopunjen Izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu.

Socijalni partneri su uskratili podršku ovim dokumentima na prethodnoj sjednici i zatražili njihovu doradu a Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite je dostavilo na razmatranje korigovane tekstove predloženih dokumenata.

Isto tako, na zahtjev Saveza sindikata Republike Srpske razmatraće se i problematika u vezi sa načinom obračuna visine iznosa najniže plate u Republici Srpskoj.

Na sjednici je planirano razmatranje i nekoliko informacija, donošenje Plana i programa rada za 2018. godinu i imenovanje novog predsjednika i potpredsjednika Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske u narednih godinu dana.

Sjednica će se održati u prostorijama Saveza sindikata Republike Srpske, s početkom u 11.00 časova. Uzimanje kadrova je predviđeno u 13.45 časova, konferencija za novinare u 14.00 časova – sala u prizemlju.

Pogledajte najavu i na veb stranici Ekonosko – socijalnog savjeta RS


Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 11.sindikalne ljetne škole koju organizuje Međunarodna konfederacija sindikata/Pan-evropski regionalni savjet (MKS/PERS) a čija je članica Savez sindikata Republike Srpske. Tema 11. sindikalne ljetne škole je [opširnije]
Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Foto RTRS )

Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Video )

Savez sindikata RS
Danas je u Domu sindikata održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske Ranke Mišić i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Republike Srpske Antonom Kasipovićem i Danom Maleševićem. Predsjednik Vlade [opširnije]