Većina radnika u zdravstvu ne može ovjeriti zdravstvenu knjižicu

Većina radnika u zdravstvu ne može ovjeriti zdravstvenu knjižicu

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić tvrdi da je većina zaposlenih radnika u zdravstvu suočena sa problemom nemogućnosti ovjeravanja zdravstvenih knjižica.
“ U većini zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, te u bolnicama u Kasindolu i Doboju, zaposleni radnici ne mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu zbog neuplaćenikh doprinosa “ rekao je Granulić.
On je rekao da sindikat traži od Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske da pod hitno omogući ovjeravanje zdravstvenih knjižica zaposlenim radnicima u zdravstvu Republike Srpske, kako bi se mogli liječiti.
“ Ne može se Fond stavljati iznad zdravstvenih radnika, već mora dijeliti njihovu sudbinu. Ne može šalterski radnik Fonda određivati da li je hitan ili nije hitan slučaj kada radnik zaposlen u zdravstvu dođe da ovjeri zdravstvenu knjižicu “ , kaže Granulić.
Granulić je rekao da sindikat neće više tolerisati ovako ponašanje Fonda prema zaposlenim radnicima u zdravstvu Republike Srpske, zaključujući da je o ovoj problematici jutros upoznao i resornog ministra Dragana Bogdanića.