Uspješni pregovori u preduzeću “ Mehanizmi B “ u Gradišci

Uspješni pregovori u preduzeću "Mehanizmi B" u Gradišci
Uspješni pregovori u preduzeću "Mehanizmi B" u Gradišci

Posjeta predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva Tane Peulića gradiškom preduzeću “ Mehanizmi B “ te pregovori sa poslodavcem urodili su plodom.

Od naredne godine plata u ovom preduzeću će biti povećana za oko 10 odsto, rezultat je pregovora između sindikata i poslodavca u ovom preduzeću.

Mirko Karaulac, direktor preduzeća, pozdravio je najavu donošenja Opšteg kolektivnog ugovora te pomake u pregovorima socijalnih partnera na republičkom nivou.

“ Imamo odličnu saradnju sa sindikatom i ta saradnja bitno utiče na stanje u kolektivu i ambijent u preduzeću. Ovu godinu ocjenjujemo kao uspješnu, a za narednu godinu imamo velike ambicije. Planiramo dalji rast proizvodnje, proširenje proizvodnog programa i novo zapošljavanje “ rekao je Karaulac.

Predsjednica Sindikalne organizacije  u “ Mehanizmima B “ Dragana Pepić je zadovoljna ishodom pregovora.
“ Svako povećanje plate utiče na motivisanje radnika i na kvalitetniju i veću proizvodnju. Tu su i ostala davanja poput regresa i božićnice, a treba istaći i veoma dobre uslove rada “ rekla je predsednica Pepić.

Tane Peulić, potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske i predsednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske rekao je da su “ Mehanizmi B “ jedno od boljih preduzeća u grani na čijem je čelu.
“ Raduje me odlična saradnja između direktora i sindikata preduzeća. Takođe, svaki put kada dođem u ovo preduzeće vidim sve više mladih radnika i nove proizvode. Ono što smo danas dogovorili radnici će osjetiti u svom džepu veoma brzo. Zahvaljujući sindikatu problemi se u ovom preduzeću sijeku u samom začetku. Sa direktorom Karaulcem smo razgovarali i o Opštem kolektivnom ugovoru, te o granskom i pojedinačnom ugovoru, koji će takođe pozitivno uticati na položaj i status radnika. Zato apelujem na radnike ovoga preduzeća koji nisu članovi sindikata da nam se pridruže, rekao je Peulić.

Preduzeće “ Mehanizmi B “ bavi se proizvodnjom malih kućanskih aparata te komponenti za auto, elektro i mašinsku industriju. Preduzeće je osnovano 2004. godine i trenutno zapošljava oko 150 radnika.