Uspješni pregovori sa vlasnikom gradiškog “ Metala „

1. novembra održani su pregovori sa vlasnikom gradiškog " Metala "
1. novembra održani su pregovori sa vlasnikom gradiškog " Metala "

Prilikom pregovora sa jednim od vlasnika “ METAL “ a.d. Gradiška, Ermesom Bonisegnom i direktorom Markom Gončinom prijedlog Tana Peulića, predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva RS, prihvaćen je jednoglasno kao jedini zaključak gotovo dvočasovnih pregovora u ovom preduzeću.
Na pregovorima na kojima su planirane teme o aktuelnom stanju u preduzeću, te dogovor o novoj cijeni rada i bruto plati, razgovaralo se o trenutnom stanju i perspektivi “ Metala „.
“ Gospodin Boninsegna najavio je da bi veoma brzo mogao konkretizovati dogovor sa novim poslovnim partnerom, Koji bi investirao u “ Metal „, a to bi značilo modernizaciju proizvodnje, proširenje proizvodnog asortimana i zapošljavanje novih radnika. Zato sam i predložio da se do 15. decembra ove godine ponovo sastanemo i da zajedno sve radnike upoznamo o novim planovima vlasnika i menadžmenta preduzeća. „, rekao je Peulić.
Po svemu sudeći, uvođenje novog partnera moglo bi predstavljati veliki iskorak “ Metala “ i značajnu mogućnost za povećanje plata i redovnost uplate doprinosa. Takođe, u tom slučaju bi došlo i do uvođenja novih tehnoloških rješenja, modernizacije, proširenja proizvodnje i veće produktivnosti.
Sa timom “ Metala “ na čijem čelu su bili vlasnik Ermes Boninsegna i direktor Marko Gončin pregovarao je tim Sindikata metalske industrije i rudarstva RS, koji je predstavljao predsjednik Tane Peulić. U sindikalnom timu bili su i Ognjen Ristić, Mirko Pejašinović, Željko Vujat, Mirko Gončin i Boško Grgić.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!