U sljedećoj godini povećanje plata za zaposlene radnike u pravosudnim insitucijama Republike Srpske

U sljedećoj godini povećanje plata za zaposlene radnike u pravosudnim insitucijama Republike Srpske
U sljedećoj godini povećanje plata za zaposlene radnike u pravosudnim insitucijama Republike Srpske

Na osnovu zaključka Republičkog odbora Sindikata pravosuđa Republike Srpske proslijeđen je zahtjev ministarstvu pravde za organizovanje hitnog sastanka Sindikata pravosuđa Republike Srpske sa predsjednikom Vlade Republike Srpske, a u vezi poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u pravosudnim institucijama.

01.10.2019. godine održan je sastanak ministra pravde Antona Kasipovića, predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i delegacije Sindikata pravosuđa Republike Srpske. Na sastanku je predsjedniku Vlade Republike Srpske predočen zahtjev Sindikata pravosuđa u vezi poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u pravosudnim institucijama Republike Srpske. Obrazložen je opis i težina poslova, visina primanja zaposlenih, krivična i materijalna odgovornost, kao i činjenica da plate nisu povećavane od 2008. godine.

Zahtjev Sindikata pravosuđa Republike Srpske dobio je podršku ministra pravde u Vladi Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske složio se da je potrebno poboljšati materijalni status za zaposlene u pravosuđu i obećao je da će povećanje plata biti realizovano u sljedećoj godini. U kojem obimu će plate biti povećane odlučiće Vlada Republike Srpske po usvajanju budžeta u decembru ove godine, s tim da ne može biti ispod 10% za SSS, a za VŠS i VSS nešto manji procenat povećanja.

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović na sastanku je istakao i da se plate za zaposlene u pravosudnim institucijama moraju povećavati u kontinuitetu, te iznio zahtjev da sljedeće, još jedno povećanje, treba biti najkasnije od septembra iduće godine.

10. ili 11. oktobra biće održana sjednica Republičkog i Izvršnog odbora Sindikata pravosuđa Republike Srpske, kojoj će u jednom dijelu prisustvovati i ministar pravde Anton Kasipović

Na sjednici će biti raspravljano o svim aktuelnim pitanjima važnim za rad Sindikata pravosuđa Republike Srpske.