U Bratuncu otkriven spomenik poginulim radnicima Tehničkog remonta i Kaolina

U krugu fabrike Tehnički remont Bratunac otkriveno je i osveštano spomen obilježje za 54 radnika preduzeća Tehnički remontni zavod Hadžići i Kaolin Bratunac koji su poginuli u odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Danas, Tehnički remont Bratunac može se ponositi odličnim poslovnim rezultatima, i predstavlja jedan od najuspješnijih primjera privatizacije. Preduzeće je privatizovano 2014. godine i uz ogromne napore rukovodstva preduzeća i zaposlenih radnika danas predstavlja uzoran kolektiv u kojem se poštuju prava radnika, i njeguje kultura socijalnog dijaloga.

Tehnički remont Bratunac ima svoja predstavništva u Beogradu, Bijeljini i Banjaluci i trenutno upošljava oko 200 radnika, a poslove obavlja na više kontinenata.

Vijenac na spomenik poginulim radnicima između ostalih položila je i delegacija Sindikalne organizacije TRB Bratunac i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!