Тане Пеулић на преговорима у бањалучком предузећу „Космос“

У бањалучком предузећу „Космос“ су у сриједу, 11.02.2020. године, одржани  преговори менаџмента предузећа и Синдикалног одбора. Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рудартсва РС је на састанку разговарао са директором овог предузећа Душаном Вјештицом,  Зораном Глушцем, савјетником за економске и правне послове, као и Бошком Ракићем, извршним директором за техничке послове. Са Пеулићем су на истој страни преговарачког стола били и предсједник Синдикалног одбора Михајло Зрнић, као и чланови одбора Горан Грбић, Дарко Пејић, Мирослав Ковачевић, Неџад Хамзић, Горан Бојиновић, Драган Марјановић и Мирослав Ивић. Разговарано је о Информацији о стању у предузећу, начину рјешавања заостaлих плата, и Иницијативи за измјену правилника о раду, у дијелу права на кориштења годи-шњих одмора.

Директор бањалучког предузећа „Космос“ је истакао да су потраживања према предузећу 1.510,000 еура са роковима наплате до краја априла 2020. године.

Договорено је да приоритети буду исплата плате за децембар 2019. године до 14.02.2020. године, исплата плате за јануар 2020. године до краја фебруара 2020. године, исплата дневница за 2019. годину до краја марта 2020. године, као и исплата најмање три  рате из процеса реструктуирања до краја маја 2020. године. Покренута је и иницијатива за увећање броја дана годишњег одмора на основу радног стажа. Синдикат ћe заједно са Управом друштва пратити реализацију исплате горе наведеног договора на редовним састанцима.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!