Što više mladih radnika učlaniti u sindikat

Konstituisan Republički odbor Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske

U Domu sindikata u Banjaluci, 14. septembra ove godine, konstituisan je Republički odbor, te usvojen Poslovnik o radu Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske, u naredne četiri godine.
Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik granskog sindikata Miroslav Zečević, konstatovano je da se dostignuta radnička i sindikalna prava zaposlenih u finansijskim organizacijama Srpske, uglavnom poštuju i da je stanje zadovoljavajuće.
“ Posebnu pažnju u narednom periodu treba posvetiti omasovljenju članstva, a ciljna grupa za to su mladi radnici koji tek zasnivaju radni odnos, kojima treba argumentovano i stalno objašnjavati prednosti sindikalnog organizovanja u preduzećima i ustanovama „, naglasio je predsjednik Zečević.
Članove Republičkog odbora SFORS-e o tome dokle se stiglo u zaključivanju Opšteg kolektivnog ugovora i koji su problemi i primjeni novog Zakona o radu RS, informisao je Igor Ratković, pravnik i izvršni sekretar Regionalnog Sindikalnog centra Prijedor.
U radu sjednice učestvovao je Goran Savanović, izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banja Luka, koji je ocijenio da je materijalni i socijalni položaj zaposlenih u finansijskom sektoru Srpske, u odnosu na druge grane i djelatnosti, relativno dobar, te da treba stalno raditi na jačanju jedinstva, solidarnosti i masovnosti Saveza sindikata RS.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik granskog sindikata Miroslav Zečević

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!