Sporazumom do boljih i kvalitetnijih uslova rada u „EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“ d.o.o. Stanari

Direktor „EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“ d.o.o. Stanari Savo Mirković i predsjednik Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije „EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“ d.o.o. Stanari Siniša Ristić potpisali su u decembru Sporazum, koji je od januara ove godine na snazi, a kojim su definisane pogodnosti i benefiti za radnike. Sporazumom su povećane plate za 5% za 2022. godinu, kao i troškovi prevoza, novac je izdvojen i za sportske aktivnosti u organizaciji Sindikalne organizacije od 2.000,00 KM, pomoć za ogrev i zimnicu je sa 280,00 KM u neto iznosu u 2021. godini povećana na 300,00 KM u neto iznosu u 2022. godini, a isplata regresa za korišćenje godišnjeg odmora se sa 1.415,00 KM u 2021. godini povećala na 1.474,00 KM u neto iznosu u ovoj godini.

Pomenuti Sporazum, koji predstavlja dobru saradnju sindikata i poslodavca, kao i kvalitetan socijalni dijalog, primjenjivaće se uz zaključeni Kolektivni ugovor „EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“ d.o.o. Stanari.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!