Sastanak štrajkačkog odbora UNIS a.d. Derventa sa načelnikom opštine Derventa

Dana 26.12. 2018. godine, na zahtjev sindikalne organizacije UNIS a.d. Derventa održani su razgovori kod Načelnika opštine Derventa. Razgovoru su prisustvovali Milorad Simić, načelnik opštine Derventa, Milorad Đorđević, izvršni direktor za finansije i član Upravnog odbora preduzeća, Nebojša Janjić, izvršni direktor za proizvidnju preduzeća, Borko Aničić, predsjednik štrajkačkog odbore, Radosava Milanković, predsjednik sindikalne organizacije, Branko Rauković, Maid Merdžanović i Željko Katanić, članovi štrajkačkog odbora. Razgovorima je prisustvovao i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću i načinu prevazilaženja nastalih problema koji nekoliko godina prate ovo preduzeće, a to su neisplaćene plate, uplata doprinosa, zdravstvena zaštita, i penzionisanje radnika koji su ostvarili uslove za odlazak u penziju.

Učesnici u razgovoru su jednoglasno prihvatili da su zahtjevi radnika opravdani i da se putem kabineta načelnika uputi zahtjev kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske za održavanje sastanka u Derventi kome bi prisustvovali resorni ministri po prijedlogu predsjednika Vlade RS, te da se do kraja godine potpiše pojedinačni kolektivni ugovor u preduzeću UNIS a.d. Derventa.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!