Sastanak sindikalnog rukovodstva i poslovodstva preduzeća „Jelšingrad-Livar“ Banja Luka

Dana 19. oktobra 2020. godine u Banjoj Luci je održan sastanak sa generalnim direktorom i predsjednikom sindikata livnice čelika „Jelšingrad-Livar“ Banja Luka.

Sastanku su prisustvovali Miodrag Brdar, direktor, Drago  Božić, predsjednik sindikata preduzeća i Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću . Direktor je informisao prisutne  da trenutno ima dovoljno naloga za proizvodnju, da se redovno isplaćuju bruto plate, da nije bilo otkaza ugovora o radu i da su preduzete sve mjere zaštite od korona virusa, te da trenutno nema zaraženih.

Istakao je da će do kraja godine biti isplaćen regres za godišnji odmor. Naglasio je  da trenutno ima problem  što nekoliko radnika odlazi u penziju, a nisu im uplaćene obaveze iz ranijih godina što može prouzrokovati velike poteškoće u poslovanju, te da je dosta nepovoljna starosna struktura zaposlenih  jer u idućoj godini dosta radnika stiče uslove za penziju.

Na kraju su se svi usaglasili da se mora zajedno raditi i djelovati u cilju iznalaženja rješenja i prevazilaženja postojećeg stanja kako bi se očuvao radno pravni status svih zaposlenih i obezbijedila sredstva za penzionisanje radnika koji su stekli uslove za penziju.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!