Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017. године

Развој и организовање синдикалног чланства, Скопље, 4 -7 12. 2017.

Представници Савеза синдиката Рс учествују у раду радионице о развоју и организовању синдикалног чланства коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Ова радионица је још једна у низу активности која се реализује у оквиру пројекта „На путу ка Европској унији“ а чији су партнери Европска конфедерација синдиката и чланице РСС „Солидарност“ под покровитељством Европске комисије.

Чланице РСС „Солидарност“ (представници савеза синдиката бивше Југославије) ће расправљати о начину анимирања новог чланства са посебним фокусом на младе, организовању кампања и акција, као и на који начин међународна сарадња и солидарност са другим синдикатима може да утиче на развој синдикалног чланства.

Радионица се одржава у Скопљу у периоду од 4. до 7.децембра 2017, а поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, у раду радионице учествују и предсједници Синдиката металске индустрије и рударства РС и Синдиката финансијских организација РС, Тане Пеулић и Мирослав Зечевић.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске