Ранка Мишић учесник 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, који се одржава у Скопљу од 30.септембра-2.октобра

Ранка Мишић учесник 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, који се одржава у Скопљу од 30.септембра-2.октобра
Ранка Мишић учесник 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, који се одржава у Скопљу од 30.септембра-2.октобра

Европски економски и социјални комитет домаћин је 8. Форума цивилног друштва Западног Балкана, а који је организован ове године у сарадњи са Европском комисијом и Вијећем за регионалну сарадњу, а који се одржава у Скопљу – Сјеверна Македонија у периоду од 30.септембра-2.октобра. Форум ће бити фокусиран на три главне теме: како побољшати процес приступања-кредибилна перспектива ЕУ за Западни Балкан, допринос Организације цивилног друштва Зеленој агенди и одрживом развоју Западног Балкана као дио процеса приступања ЕУ и стање социјалног дијалога и омогућавање грађанског простора на Западном Балкану. Форум ће окупити учеснике из низа економских и социјалних савјета и сличних институција, представнике послодаваца, синдиката и других група економских и друштвених интереса и невладиних организација, како би разговарали о неким од главних питања која утичу на организовано цивилно друштво у региону Западног Балкана.

Форум се од 2006. године организује сваке двије године, а уједно пружа прилику за размјену мишљења о тренутном стању цивилног друштва у региону, његовим потребама и будућем развоју. Учесници Форума усвајају закључке упућене националним властима и европским институцијама.

Учесници Форума су премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев, предсједница Европског економског и социјалног комитета Кристина Швенг, државни секретар Министарства вањских послова Републике Словеније Гашпар Довжан, члан Европског парламента Владимир Билчик, генерални секретар Регионалног савјета за сарадњу Мајлинда Брегу, те представници синдиката и послодаваца из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније, представници из главних међународних и европских кровних организација цивилног друштва и представници из ЕУ делегација из земаља Западног Балкана. На 8. Форуму цивилног друштва Западног Балкана испред Савеза синдиката Републике Српске учествује предсједница Ранка Мишић.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!