Preduzeće Drvna industrija ISG „PRIMA“ Gradiška podstiče rad i rađanje

Preduzeće Drvna industrija ISG "PRIMA" Gradiška podstiče rad i rađanje
Preduzeće Drvna industrija ISG "PRIMA" Gradiška podstiče rad i rađanje

Kada bi se biralo preduzeće u kome je socijalni dijalog stalan proces i u kome se u potpunosti poštuju radnička i sindikalna prava, te najbolji poslodavac u Republici Srpskoj, preduzeće Drvna industrija ISG „PRIMA“ Gradiška, bi sigurno zauzela jedno od tri prva mjesta.

Da je to tako govore nepobitne činjenice.  Prije desetak dana poslodavac ovog preduzeća organizovao je dan sporta za sve radnike o njegovom trošku, sa ciljem da se radnici druže, međusobno zbliže, bolje upoznaju, što je siguran put za veći moral i motivaciju svakog od njih na svom radnom mjestu.

Činjenica je da je ovo preduzeće prešlo težak put u svom razvoju, pa je samo zahvaljujući izuzetno uspješnom menadžmentu, broj zaposlenih sa stotinu, porastao na 400 radnika, čija je prosječna plata danas veća od 400 evra, a cilj poslodavca je da do kraja 2019. godine dostigne iznos od 500,00 evra.

Svakom radniku poslodavac Drvne industrije ISG „PRIMA“ Gradiška , za svakih deset godina rada isplaćuje stimulaciju u iznosu do 200 KM, a u cilju povećanja nataliteta, svakom radniku na ime novorođenog djeteta, isplaćuje dodatak od 800,00 KM. Time se direktno podstiče rađanje u Srpskoj, za razliku od mnogih poslodavaca koji svojim radnicama daju otkaz čim saznaju da su u drugom stanju.

No tu nije kraja davanja. Svakom djetetu do deset godina, radnika ovog preduzeća, menadžment Drvne industrije ISG „PRIMA“ Gradiška, daje jednokratnu novčanu pomoć na godišnjem nivou u visini od 50,00 KM.

Sve je ovo rezultat povjerenja, te redovnog i primjernog socijalnog dijaloga između Sindikalne organizacije „PRIMA“ iz Gradiške i poslodavca preduzeća.

Zbog svega navedenog, Sindikat šumartstva, prerade drveta i papira Republike Srpske, smatra da menadžment preduzeća Drvne industrije  „PRIMA“ Gradiška treba biti primjer ostalim poslodavcima u Srpskoj, kako se poštuje dostojanstvo rada i radnika, zaustavlja odlazak radno sposobne i kvalifikovane radne snage, te podstiče natalitet, bez čega nijedna ozbiljna država nema perspektivu.