Predsjednik STUD RS Goran Savanović u radnoj posjeti Bijeljini, održani sastanci u Banji Dvorovi i “ FIS Vitez „

Predsjednik STUD RS u radnoj posjeti Bijeljini, održani sastanci u Banji Dvorovi i " FIS Vitez "

U srijedu 06. 03. 2019. godine,U radnoj posjeti Bijeljini boravio je Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine,ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske. Zajedno sa Željkom Nedićem, Izvršnim sekretarom RSC Bijeljina, održali su sastanak u Banji Dvorovi i upoznali se sa trenutnom nezavidnom situacijom.Predsjednik sindikata Banje , Zoran Ostojić ukazao je na lošu poslovnu politiku koja se vodi, neangažovanje aktuelnog rukovodstva na iznalaženju rješenja za izlazak iz krize. Sve to rezultira malim brojem posjetilaca,pacijenata na terapijama,  nedostatkom kvalitetne ugostiteljske ponude, a u konačnici lošem standardu zaposlenih. Banja je Javna ustanova u vlasništvu grada Bijeljine od kojeg se očekuje da preduzme konkretne mjere na promjeni ovog lošeg stanja, o kome će biti upoznato i resorno Ministarstvo .

Isti dan je održan i sastanak sa članovima sindikata , zaposlenima u „FIS Vitez“,trgovačkom lancu. Sastanak je održan u dvije smjene radi neometanog procesa rada. Tom prilikom izabrana su dva nova člana sindikalnog odbora i potvrđen izbor Zorana Pavlovića za predsjednika. Sindikalci su upoznati sa aktuelnim aktivnostima oko socijalnog dijaloga , kolektivnog pregovaranja i odgovoreno im je na sva pitanja koja su postavili u vezi prava iz rada i na radu.

Svi su jednoglasno dali podršku predsjedniku  STUD RS na vođenju akcije „Stop radu nedjeljom“.

Zahtjeve koje su istakli radnici, sindikalni prvaci su na sastanku prenijeli rukovodiocu objekta Slaviši Radmanu i dogovorili dalje zajedničke korake ka poboljšanju standarda zaposlenih.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!