Predsjednik STUD Republike Srpske Goran Savanović sa Vladikom Jefremom o adekvatnom načinu praznovanja nastupajućih republičkih i vjerskih praznika

Tokom prijema  u SPC, Eparhiji banjalučkoj , predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva , turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske upoznao je Vladiku Jefrema sa aktivnostima koje vodi ovaj sindikat. Poboljšanje uslova rada, veće plate i bolji životni standard, zaustavljanje prekovremenog i rada na crno, zabrana rada ili smanjenje rada nedjeljom sa drugim načinom plaćanja radnika osnovne su aktivnosti koje su posebno ovih dana aktuelne.

Kroz poboljšanje uslova rada u trgovini, korištenje nedjelje u sate provedene sa djecom i porodicom, adekvatno praznovanje nastupajućih republičkih i vjerskih praznika, aktivniji društveno socijalni i kulturno humaniji život, duhovnu i religijsku aktivnost, možemo pomoći i sebi i mladim naraštajima da ostanu u Republici Srpskoj te kroz sretniju porodicu kao stub društva obezbjedimo ukupan prosperitet svim  građanima.

Ovim zajedničkim stavom Vladika Jefrem je podržao aktivnosti koje vodi STUD RS.

Najvažnije aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske u borbi za radnička prava