Povećana cijena rada u JPŠ „Šume RS“ sa 160 na 175 KM

Predstavnici Jedinstvene udružene sindikalne organizacije u JPŠ „Šume RS“ a.d. Sokolac postigli su dogovor sa Upravom preduzeća da bude povećana cijena rada sa 160 na 175 KM.

“Sporazumne strane saglasno su utvrdile visinu cijene rada za puno radno vrijeme i standardni učinak rada u JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac u iznosu od 175,00 KM“, stoji u Sporazumu o visini cijene rada u ovom Javnom preduzeću.

Cijena rada je jedinstvena i promjenjiva kategorija, a zavisi od proizvodno-finansijskih rezultata Javnog preduzeća i ista se ispituje u skladu sa odredbama člana 67. Kolektivnog ugovora za zaposlene u JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac i uz saglasnost Sindikata.

Predstavnici Jedinstvene udružene sindikalne organizacije u JPŠ „Šume RS“ a.d. Sokolac su 6. marta 2023. godine potpisali i Sporazum o visini i načinu isplate regresa za korištenje godišnjeg odmora zaposlenim u ovom preduzeću. Sporazumom je definisana visina regresa u iznosu od 600,00 KM za 2023. godinu. Regres je radnicima moguće isplatiti jednokratno ili u više rata, u skladu sa kolektivnim ugovorom.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!