Potpisan sporazum – cijena rada 160 KM

Potpisan sporazum - cijena rada 160 KM
Potpisan sporazum - cijena rada 160 KM

Jedinstvena udružena sindikalna organizacija u JPŠ „Šume Republike Srpske“ danas je, nakon višenedjeljnjih pregovora i organizovanja štrajkova upozorenja po Šumskim gazdinstvima širom Republike Srpske, postigla dogovor sa Upravom preduzeća JPŠ „Šume Republike Srpske“ i potpisala Sporazum o povećanju cijene rada sa 140 na 160 KM. To znači da će plate zaposlenih u ovom preduzeću od jula mjeseca biti uvećane za 15%. Isto tako, iznos regresa i druga primanja koja su vezana za cijenu rada biće uvećana za 15%.

Pozivamo naše sindikalne organizacije, koje djeluju u okviru JPŠ „Šume Republike Serpske“ da povuku Odluku o štrajku upozorenja. U narednom periodu pratićemo situaciju na terenu i u skladu s tim krenuti u nove aktivnosti i sa novim zahtjevima o povećanju plata radnika,  a pratićemo i primjenu nove cijene rada po Šumskim gazdinstvima.

Tokom pregovora i borbe za povećanjem cijene rada, imali smo punu podršku Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS i Saveza sindikata Republike Srpske.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!