Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom “ Metalu „

Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom " Metalu "
Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom " Metalu "

Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije ‘Metala’iz Gradiške i Marko Gončin, direktor ovoga preduzeća, potpisali su Pojedinačni kolektivni ugovor i na taj način ozvaničili nove odnose i saradnju između  sindikata i menadžmenta.

U prisustvu Tane Peulića, predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva RS , sindikalnog povjerenika Boška Grgića , sindikalnog odbora i pravnice Mire Lendić  , potpisnici su ozvaničili  dokument o kolektivnom pregovaranju,koji je pripremljen u rekordnom vremenu.

-Usaglasili smo stavove i pretočili ih u ovaj dokument. Proteklih godina prolazili smo kroz velike teškoće i imali smo veliko razumijevanje i podršku sindikata, rekao je direktor preduzeća Marko Gončin.

Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije u 'Metalu' kaže da je potpisivanje PKU ozvaničilo dolazak novog razdoblja u ovo preduzeće
Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije u ‘Metalu’ kaže da je potpisivanje PKU ozvaničilo dolazak novog razdoblja u ovo preduzeće.

-Uvjereni smo da ćemo imati više posla, da će biti više radnih mjesta i više novca. Pokazali smo snagu jedinstva i sindikata, a uprava nas je u potpunosti razumjela, rekao je Ristić.

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS rekao je prisutnim novinarima da je radna verzija PKU urađena i usaglašena za samo mjesec dana.

-Ovo je najbolji primjer poslovnoj zajednici da se mogu urediti odnosi u preduzeću na zadovoljstvo obje strane. Imamo odličnu saradnju i sa  menadžmentom ostalih preduzeća, pa vjerujemo da će ovakvih trenutaka ubrzo biti i u  drugim kolektivima, rekao je Peulić.

Prije radnog sastanka i potpisivanja PKU u ‘Metalu’, predsjednik Peulić susreo se i sa predsjednikom Sindikalne organizacije PMP ‘Jelšingrad’ iz Gradiške Pericom Praštalom.

Praštalo je Peuliću tom prilikom predao 25 popunjenih  pristupnica, a dogovorena je i posjeta ‘Jelšingradu’.

Posebni kolektivni ugovor “ Metal “ Gradiška


Poslednje vijesti