Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom “ Metalu „

Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom " Metalu "
Potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor u gradiškom " Metalu "

Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije ‘Metala’iz Gradiške i Marko Gončin, direktor ovoga preduzeća, potpisali su Pojedinačni kolektivni ugovor i na taj način ozvaničili nove odnose i saradnju između  sindikata i menadžmenta.

U prisustvu Tane Peulića, predsjednika Sindikata metalske industrije i rudarstva RS , sindikalnog povjerenika Boška Grgića , sindikalnog odbora i pravnice Mire Lendić  , potpisnici su ozvaničili  dokument o kolektivnom pregovaranju,koji je pripremljen u rekordnom vremenu.

-Usaglasili smo stavove i pretočili ih u ovaj dokument. Proteklih godina prolazili smo kroz velike teškoće i imali smo veliko razumijevanje i podršku sindikata, rekao je direktor preduzeća Marko Gončin.

Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije u 'Metalu' kaže da je potpisivanje PKU ozvaničilo dolazak novog razdoblja u ovo preduzeće
Ognjen Ristić, predsjednik Sindikalne organizacije u ‘Metalu’ kaže da je potpisivanje PKU ozvaničilo dolazak novog razdoblja u ovo preduzeće.

-Uvjereni smo da ćemo imati više posla, da će biti više radnih mjesta i više novca. Pokazali smo snagu jedinstva i sindikata, a uprava nas je u potpunosti razumjela, rekao je Ristić.

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS rekao je prisutnim novinarima da je radna verzija PKU urađena i usaglašena za samo mjesec dana.

-Ovo je najbolji primjer poslovnoj zajednici da se mogu urediti odnosi u preduzeću na zadovoljstvo obje strane. Imamo odličnu saradnju i sa  menadžmentom ostalih preduzeća, pa vjerujemo da će ovakvih trenutaka ubrzo biti i u  drugim kolektivima, rekao je Peulić.

Prije radnog sastanka i potpisivanja PKU u ‘Metalu’, predsjednik Peulić susreo se i sa predsjednikom Sindikalne organizacije PMP ‘Jelšingrad’ iz Gradiške Pericom Praštalom.

Praštalo je Peuliću tom prilikom predao 25 popunjenih  pristupnica, a dogovorena je i posjeta ‘Jelšingradu’.

Posebni kolektivni ugovor “ Metal “ Gradiška


Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]