Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u komunalnim djelatnostima Republike Srpske

U Banjaluci je potpisan granski kolektivni ugovor za zaposlene u komunalnim djelatnostima

U Banjaluci je potpisan Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u komunalnim djelatnostima, na osnovu kojeg je minimalna cijena rada u ovom sektoru sa 125KM povećana na 140KM. Ugovor su potpisali predsjednica Sindikata građevinarstva i stambeno – komunalnih djelatnosti Republike Srpske, Dragana Vrabičić i predsjednik Udruženja poslodavaca komunalnih i uslužnih djelatnosti Republike Srpske, Milorad Zekić.

Potpisnici kažu da je riječ o prvom kolektivnom ugovoru potpisanom u oblasti privrede u Republici Srpskoj. Ovim ugovorom su, pored minimalne cijene rada, utvrđena i zagarantovana i ostala minimalna prava, kao što su primanja po osnovu regresa, toplog obroka, naknada u slučaju smrti, te zaštita na radu i drugo.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]