Појашњење Закључка Владе Републике Српске о добровољном одрицању дијела плате за март 2020. у корист Фонда солидарности

Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске доставио је на адресе свих синдикалних организација појашњење Закључка Владе Републике Српске  о добровољном одрицању дијела плате за март 2020. у корист Фонда солидарности. Наиме, ових дана влада одређена конфузија код чланова синдиката и осталих запослених у области образовања, науке и културе Републике Српске у погледу реализације закљуцака Владе Републике Српске.

Закључком Владе Републике Српске број:04/1-012-2-935/20 предлаже се да запослени у институцијам Републике Српске добровољно покажу хуманост и солидарност и да запослени чија су нето примања до 1000 КМ издвоје до 5% од износа своје нето плате, а запослни чија су примања у нето износу преко 1000 КМ издвоје до 10% од износа своје нето плате у корист Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Наглашавамо, одлука је лична, односно појединачно право сваког запосленог да на принципу добровољности и солидарности без утицаја било кога донесе одлуку у вези наведеног закључка. Дакле, у закључку Владе Републике Српске нема никаквог притиска и присиле на појединца, понављам одлука је добровољна.

Уколико било ко врши притисак на чланове синдиката и остале запослене неопходно је то пренијети  предсједницима синдикалних организација који ће у писаној форми о томе обавијестити  надлежне органе синдиката.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!