Petrović: Ispunjeni preduslovi za sastanak resorne grupe o povećanju plata

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović poručio je da su ispunjeni svi preduslovi da se održi sastanak zajedničke resorne grupe Vlade Srpske i sindikata kako bi se analiziralo ekonomsko stanje i troškovi života, te u skladu s tim pristupilo novom povećanju primanja. Petrović je na konferenciji za novinare u Tesliću rekao da je cilj radne grupe da realno sagleda optimalan iznos povećanja plata koje bi dostiglo povećanje troškova u proteklom periodu, te da su predstavnici ovog sindikata pripremili analizu i spremni su da se sastanak održi već sutra.

„Sindikat pravosuđa je potpisao sporazum sa Vladom Republike Srpske 3. juna prošle godine o obročnom povećanju plata kako bi se nivelisala sva poskupljenja i poboljšao životni standard zaposlenih u pravosudnim institucijama i ostalih zaposlenih“, naveo je Petrović.

Petrović je poručio da nikada nisu bili nerealni u svojim zahtjevima, pa neće ni sada. Važno je, kako kaže, naći realnu mjeru, jer je važno nastaviti sa povećanjem plata. Predsjednik Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija Sudske policije Goran Obradović, osim povećanja plata, očekuje i aktivnosti na poboljšanju materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za normalno obavljanje redovnih poslova.

Predsjednik Sindikalne organizacije Kaznenopopravnog zavoda Doboj Ratko Čumić ukazao je na složenost i odgovornost poslova koje obavljaju radnici i naveo da su pokrenuti pregovori da se prilikom penzionisanja u obzir uzima najpovoljniji ostvareni petogodišnji iznos primanja, po modelu MUP-a Srpske.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!