ОГБ постигао нови трипартитни споразум о скраћеном радном времену

Савез синдиката Аустрије( ОГБ)  је постигао  нови трипартитни споразум о  скраћеном радном времену на чему је честитала и Европска конфедерација синдиката чији је члан овај аустријски синдикат.

Захваљујући снази аустријских синдиката, Аустрија  је једна од првих земаља у Европи која је осигурала приходе радника током кризе а сада је водиља и  у пружању подршке. Овај споразум  долази у вријеме када је у земљи поднесено око 340.000 захтјева за скраћено радно вријеме. Циљ споразума је осигурати стотине хиљада радних мјеста која су тренутно угрожена кризом ЦОВИД19. Такође ће заштитити куповну моћ радника и спријечити огромне финансијске губитке.

Овакав  споразум је примјер који требају слиједити све владе широм Европе које би требале сарађивати са синдикатима како би заштитили радна мјеста у овим тешким временима.

Извор: https://www.etuc.org/en/document/etuc-congratulates-ogb-reaching-new-tripartite-agreement-short-time-work

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!