Održana sjednica sindikalne organizacije UNIS Fabrika cijevi Derventa

Dana 21.12.2017.godine, na zahtjev članova sindikata, održana je sjednica sindikalne organizacije Unis Fabrika cijevi Derventa, u restoranu upravne zgrade fabrike, sa početkom u 9 sati. Sastanku je prisustvovao Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.
Na sastanku se razgovaralo o sledećim temama:

1. Informisanje o trenutnom stanju u fabrici
2. Realizacija potpisanog protokola
3. Isplata obaveza za radnike koji su stekli uslove za penziju
4. Uplata duga radnicima prema Rješenju Okružnog privrednog suda Doboj od 28.04.2017. godine

Radnici su iscrpno informisani o stanju u fabrici, te nakon duže rasprave su doneseni sledeći zaključci:

1. Sindikalna organizacija u cjelosti podržava napore vlasnika kapitala i njegovih saradnika oko obezbjeđenja poslova i uposlenosti radnika, čime se stvaraju uslovi za pozitivno poslovanje i obezbjeđivanje redovne isplate bruto plata zaposlenim radnicima, a samim time se stvaraju uslovi za egzistenciju.
2. Sindikalna organizacija insistira da se potpisani protokol između vlasnika kapitala i predstavnika sindikata u cjelosti ispoštuje.
3. Da se nastavi sa aktivnostima oko obezbjeđivanja i uplate sredstava za radnike koji su stekli pravo na penziju.
4. Da se ​​obezbjede uslovi za primjenu pravosnažnog Rješenja Okružnog privrednog suda Doboj (broj: 60 0 St 024120 16 St), vezano za isplatu duga prema zaposlenim radnicima (stav III i IV navedenog rešenja).

Sindikalna organizacija traži da se nastave pozitivni pregovori između poslodavca i sindikata po svim bitnim pitanjima.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!