Održan sastanak u preduzeću UNIS “ UCHA “ Višegrad

Održan sastanak u preduzeću UNIS " UCHA " Višegrad

Danas je u Višegradu održan sastanak sindikalnog odbora preduzeća UNIS “ UCHA “ Višegrad sa generalnim direktorom preduzeća Aleksandrom Mandićem. Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću kao i budućim planovima te je konstatovano da su u prošloj 2017-oj godini bez kašnjenja isplaćene sve bruto plate, naknada regresa za korištenje godišwjeg odmora, kao i novčane naknade za Božić i Vaskrs. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić i izvršni sekretar za regionalni sindikalni centar Višegrad – Foča Ljubinka Knežević.

Otvoren je i razgovor o povećanju najniže cijene rada za narednu poslovnu godinu i utvrđeno njeno povećanje. Takođe je dogovoreno da se nakon 30. 06. održi zajednički sastanak u istom sastavu gdje će biti razgovarano o sprovođenju odluke o povećanju cijene rada.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske posebno je istakao i pohvalio izuzetno kvalitetan socijalni dijalog koji se već duže vremena gaji u ovom preduzeću uz obostrano uvažavanje, a sve u cilju što boljeg poslovanja preduzeća na obostrano zadovoljstvo kako rukovodstva preduzeća tako i zaposlenih radnika.

Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]