Održan sastanak u preduzeću UNIS “ UCHA “ Višegrad

Održan sastanak u preduzeću UNIS " UCHA " Višegrad

Danas je u Višegradu održan sastanak sindikalnog odbora preduzeća UNIS “ UCHA “ Višegrad sa generalnim direktorom preduzeća Aleksandrom Mandićem. Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću kao i budućim planovima te je konstatovano da su u prošloj 2017-oj godini bez kašnjenja isplaćene sve bruto plate, naknada regresa za korištenje godišwjeg odmora, kao i novčane naknade za Božić i Vaskrs. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić i izvršni sekretar za regionalni sindikalni centar Višegrad – Foča Ljubinka Knežević.

Otvoren je i razgovor o povećanju najniže cijene rada za narednu poslovnu godinu i utvrđeno njeno povećanje. Takođe je dogovoreno da se nakon 30. 06. održi zajednički sastanak u istom sastavu gdje će biti razgovarano o sprovođenju odluke o povećanju cijene rada.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske posebno je istakao i pohvalio izuzetno kvalitetan socijalni dijalog koji se već duže vremena gaji u ovom preduzeću uz obostrano uvažavanje, a sve u cilju što boljeg poslovanja preduzeća na obostrano zadovoljstvo kako rukovodstva preduzeća tako i zaposlenih radnika.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!