Održan protest radnika “ Put “ a.d. Banjaluka

Održan protest radnika " Put " a.d. Banjaluka

Radnici banjalučkog preduzeća Put ponovo su se okupili na protestima ispred direkcije preduzeća. Još jednom su pozvali nadležne da se uključe u rješavanje njihovog položaja, jer im poslodavac, kako su naveli, devet godina ne uplaćuje poreze i doprinose, a godinu dana ne primaju ni platu.

Radnici preduzeća Put protestnim okupljanjem još jednom su pozvali na rješavanje njihovog statusa, jer im poslodavac, kažu, već devet godina ne uplaćuje poreze i doprinose, a godinu dana ne primaju ni platu.

“ Devet godina nisu uplaćeni doprinosi, ljudi ne mogu u penziju jer im nije povezan staž. Mi smo čekali jer su obećavali da će pronaći rješenje – kaže Nedeljko Jovičić, predsjednik Sindikata radnika u preduzeću Put. “

Radoljub Kasipović, radnik ovog preduzeća, ističe da su radnici sve ove godine čekali da se situacija riješi mirnim putem, te da su im, kako navodi, davana obećanja koja nisu ispunjena.

U preduzeću je, kažu, trenutno oko 20 radnika, a poslodavas duguje oko 5.000 KM po radniku. Nemaju uplaćeno zdravsteveno i penzijsko osiguranje, a ne mogu uzeti radne knjižice i otići na Biro za zapošljavanje, jer će ostati bez svojih prava, poručila je predsjednica Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti Srpske, Dragana Vrabičić.

“ Preduzeće će vjerovatno u stečaj, ali stečajne mase nema, tako da im je preostalo samo da sjede ovdje i čekaju da li će im se neko od Trnjaka smilovati i dati ono što su zaradili. “ , navodi ona.

Vlasnica preduzeća Put, Nada Trnjak, na poziv novinara proteste radnika nije željela da komentariše.

Prilog Radio teleizije Republike Srpske

Prilog BN televizije