Održan prošireni sastanak sindikalnog odbora “ Bingo RS „

Održan prošireni sastanak sindikalnog odbora " Bingo RS "
Održan prošireni sastanak sindikalnog odbora " Bingo RS "

U Tesliću je 12.04.2018. godine održan prošireni sastanak sindikalnog odbora “ Bingo RS “ – predstavnici sindikata iz Doboja, Teslića, Banjaluke, Prijedora i Gradiške. Usvojen je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu za koji je konstatovano da je dobar i da se vodilo računa o trošenju sredstava.

Takođe je usvojen i Program rada za 2018. godinu. Na osnovu iznesenih problema sa kojima se suočavaju zaposleni u kompaniji “ Bingo RS “ , a koji su prezentovani na sastanku, predsjednica sindikalne organizacije Smilja Kerić predložila je Program rada u sledećim pravcima djelovanja:

  • Sindikalizacija – povećanje broja članova u svim gradovima i objektima
  • Veća edukacija iz radno pravne oblasti
  • Povećanje plata i naknade za troškove prevoza
  • Bolji način obezbjeđenja toplog obroka i u kvalitetu i u novčanoj vrijednosti
  • Prestanak prekovremenog rada gdje ga ima, odnosno plaćanje istog, i
  • Pravičnije plaćanje za rad na dane državnih i vjerskih praznika.

Na sastanku je usvojen novi Pravilnik o dodjeljivanju materijalne pomoći članovima sindikalne organizacije i izabrana Komisija za dodjelu pomoći.

Sindikalci su prisustvovali i seminaru iz radno – pravne oblasti koji je održao diplomirani pravnik Nebojša Bljajić, zaposlen u Službi za besplatnu pravnu pomoć Saveza sindikata Republike Srpske.

Predsjednik Sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović, izrazio je veliko zadovoljstvo radom sindikalne organizacije i najavio razgovore sa rukovodstvom kompanije “ Bingo “ u Tuzli.


Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 11.sindikalne ljetne škole koju organizuje Međunarodna konfederacija sindikata/Pan-evropski regionalni savjet (MKS/PERS) a čija je članica Savez sindikata Republike Srpske. Tema 11. sindikalne ljetne škole je [opširnije]
Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Foto RTRS )

Održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS ( Video )

Savez sindikata RS
Danas je u Domu sindikata održan sastanak predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske Ranke Mišić i predsjednika granskih sindikata sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Republike Srpske Antonom Kasipovićem i Danom Maleševićem. Predsjednik Vlade [opširnije]