Neće biti viška zaposlenih u lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj

Neće biti viška zaposlenih u lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj
Neće biti viška zaposlenih u lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj

Delegacija Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Branko Zelenović, razgovarala je danas u Banjaluci sa pomoćnicima ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Nikolom Kneževićem i Slavicom Lukić.

Tema razgovora bila je Program rada Ministarstva u 2019. godini  sa posebnim akcentom  na donošenju izmjena i dopuna  Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, Zakona o državnim službenicima RS, Zakona o platama RS i  potpisivanju posebnih kolektivnih ugovora u ovim oblastima.

Poslije dvočasovnog razgovora zaključeno da neće biti otpuštanja zaposlenih   u lokalnim samoupravama u RS, te da će sadašnji Zakon o lokalnoj samoupravi RS ostati na snazi još  najmanje dvije godine, a da će se u tom periodu, uz aktivno učešće predstavnika granskog sindikata , donijeti izmjene i dopune pomenutog zakona.

Dogovoreno je takođe, da će se  uz aktivno učešće predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi  RS, do kraja 2019. godine,  donijeti izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima RS  kao i Zakona o platama RS.

Pregovori predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS i Ministarstva će se nastaviti i u narednom periodu.

Delegaciju Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS, pored predsjednika Zelenovića, sačinjavali su Dragana Macan,  predstavnik Sindikalne organizacije Gradske uprave Grada Banja Luke i član  Republičkog odbora, Nada Marković Spasojević, predsjednica Sindikalne organizacije Gradske uprave Grada Bijeljina,  Suzana Gojković, predsjednica Sindikalne organizacije opštinske uprave Kneževo, predstavnik regije Birač Hadži Miroslav Erić i predsjednik Sindikalne organizacije Fonda PIO Filijala Doboj Milorad Narić.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!