Merima Dodik izabrana za potpredsjednicu Sindikata medija i grafičara Republike Srpske

Merima Dodik, dugogodišnji član Sindikata medija i grafičara Republike Srpske i član Republičkog odbora ovog sindikata izabrana je za potpredsjednicu Sindikata medija i grafičara RS.

Merima Dodik je rođena 28.5.1984. u Varaždinu. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kozarskoj Dubici, u kojoj živi od 1991. godine. Diplomirala je 2007. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na Odsjeku žurnalistika, te stekla zvanje diplomiranog novinara. Radila je kao honorarni saradnik RTRS-a. Od 2008. godine zaposlena je u Centru za informisanje i kulturu u Kozarskoj Dubici, na radnom mjestu novinar, a obavlja i posao TV spikera. Autor je brojnih TV i radijskih sadržaja. Master studije na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci završila je 2021. godine, na studiju Politikologije – smjer Međunarodni odnosi. Član je Republičkog odbora Sindikata medija i grafičara RS od 2013. godine.

Svjesna da medijski radnici rade izuzetno težak i zahtjevan posao i da nisu zadovoljni svojim platama, poručila je da će se zalagati za bolji materijalni položaj novinara. Poručila je da je važno da se medijski radnici sindikalno organizuju, kako bi se zajedno borili za bolje uslove rada i veće plate.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!