Једнодневни састанак Групе 10 BWI-а у Скопљу, Сјеверна Македонија, 04.09.2019 године

Једнодневни састанак Групе 10 BWI-а у Скопљу, Сјеверна Македонија, 04.09.2019 године
Једнодневни састанак Групе 10 BWI-а у Скопљу, Сјеверна Македонија, 04.09.2019 године

У организацији Међународне организације радника грађевинарства и шумарства ( Building and Wood Worker’s International – BWI ) и Самосталног синдиката шумарства и прераде дрвета Србије, 4. септембра одржава се једнодневни састанак Групе 10 BWI-а у Скопљу, Сјеверна Македонија.

Учесници састанка разматрају Извјештај са састанка Свјетског вијећа BWI-а ( мај 2019 ) – глобалне кампање и остале активности, те Стратешке реформе за синдикате из југоисточне Европе: Одговори на изазове из области тржишта рада и запошљавања, синдикалног организовања и колективног преговарања у BWI секторима. Представници синдиката грађевинарства, путара, шумарства, дрвне и индустрије папира из Словеније, Хрватске, Србије, Сјеверне Македоније. Турске, Албаније и Босне и Херцеговине упознаће представнике BWI-а са ситуацијом у својим земљама у секторима BWI, те размијенити искуства и договорити активности за наредни период, како глобално тако и индивидуално за сваки од сектора. Састанку пристуствују и Albert Emilio Yuson (Аmbet) генерални сектретар BWI, Coen van der Veer, директор при BWI за сектор шумарства и прераде дрвета и Јасмин Реџеповић асистент BWI за едукацију.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске представља предсједник Владо Павловић, а испред ССШПДП БИХ састанку присуствује и предсједник Лејла Ћатић. Састанак представника Групе 10 одржава се у Скопљу, гдје је од 2-5. септембра у току глобални семинар за младе женске лидере.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!