Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije RS

Aktivnosti Sinidkata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske

Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske, formiran je u Bijeljini, gdje je 24.07.1997. godine upisan u jedinstveni registar društvenih organizacija i udruženja hod osnovnog suda u Bijeljini Rješenjem br. F1-515/97.

Prvi predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske bio je Jovan Jovanović, sve do iznenadne smrti septembra 2012. godine.

Na vanrednoj sjednici Republičkog odbora Sindikata poljoprivrede i prhrambene industrije Republikie Srpske, održanoj u Domu sindikata u Banjoj Luci sredinom novembra 2012. godine, za v.d. Predsjednika imenovan je Aleksandar Tomić iz Prijedora, kao prepoznatljiv dugogodišnji član Republičkog odbora, da tu dužnost obavlja do 4. Kongresa juna 2013. godine.

Unatoč izraženoj konkurenciji, članovi organa i delegati 4. kongresa više nego dominantno ukazali su povjerenje Aleksandru Tomiću, da predvodi Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije u mandatnom periodu 2013 – 2017. godina.

No, kroz redovnu sudsku proceduru, došlo je do promjene adrese sjedišta Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske, tj. iz Bijeljine u Banjaluku Srpska 32. što je registrovano kod Osnovnog suda u Banjoj Luci pod brojem F-1-115/14 dana 16.10.2014. godine.

Dakako, vrijedi pomena da su članovi organa i delegati na 5. Kongresu Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske održanom u Prijedoru 02. juna 2017. godine praktično jednoglasno ponovo ukazali povjerenje Aleksandru Tomiću za mandatni period 2017-2021. godina.

Naime, kada je u pitanju članstvo, tu je stanje stabilizovano sa blagim porastom, gdje kontinuirano ulažemo napore u pogledu organizaciono – ideološkog jačanja, kao i očuvanja dostignutih radničkih sindikalnih prava u periodu ispred nas.

01.07.2021. godine za predsjednika Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske izabran je Velimir Rudić.


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!