До краја фебруара 2020. године нови Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи РС

До краја фебруара 2020. године нови Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи РС
До краја фебруара 2020. године нови Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи РС

Посебни колективни уговор за запослене у локалној самоуправи Републике Српске истиче у марту мјесецу ове године. Представници Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, на челу са предсједником Бранком Зеленовићем раније су одржали низ састанака са Лејлом Решић, министром управе и локалне самоуправе РС, како би пронашли најбоље рјешење за све раднике запослене у овој области. Више пута и на вријеме су на састанцима поновили да је неопходно да се до краја фебруара 2020. године закључи нови Посебни колективни уговор или да се постојећи Колективни уговор, којим се уређују права, обавезе и одговорности свих запослених, продужи на годину дана. То је био један од захтјева и на посљедњем састанку који је одржан са министром и помоћником министра Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. Од надлежних се захтјева и да се најнижа цијена рада за запослене у области локалне самоуправе повећа за најмање 10%.

Представницима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС је након састанка речено да ће захтјеви овог синдиката бити упућени на сједницу Владе Републике Српске, на којој ће бити и разматрани.

Подсјећамо да је прије више од мјесец дана иницијативу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, уз препоруку свим јединицама локалне самоуправе у Републици Српској да размотре могућност повећања плата за запослене у јединицама локалне самоуправе кроз повећање цијене рада, подржало и Предсједништво Савеза општина и градова РС.

Из Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС још једном позивају све градоначелнике и начелнике локалних заједница да са предсједницима синдикалних организација приступе преговорима око утврђивања цијене рада за 2020. годину којом ће се повећати плате у јединицима локалне самоуправе.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!