Akcioni plan zapošljavanja na dnevnom redu prve sjednice Ekonomsko – socijalnog savjeta za ovu godinu

Prva sjednica Ekonomsko - socijalnog savjeta RS ( Foto RTRS )
Prva sjednica Ekonomsko - socijalnog savjeta RS ( Foto RTRS )

U Banjaluci je održana sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske, na kojoj je razmatran akcioni plan zapošljavanja Srpske za ovu godinu i izvještaj o radu ovog tijela za prošlu godinu.

„Činjenica je da u ovom trenutku imamo veliki odlazak iz RS zbog traženja veće zarade i boljeg zaposlenja“ , rekla je Ranka Mišić, predsjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta.

Postoje i firme, istakla je Mišićeva, koje koriste podsticaje za zapošljavanje i konstantno zapošljavaju, ali ne zadržavaju radnike.

Naglasila je da Sindikat traži ujednačavanje iznosa za radnike koji budu proglašeni tehnološkim viškom za vrijeme nezaposlenosti, u skladu sa okruženjem pa i Federacijom BiH.

“ Radnik koji je proglašen tehnološkim viškom danas postaje gola sirotinja jer mu Zavod za zapošljavanje ne omogućuje ni minimalan iznos kako bi preživio “ , istakla je predsjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta.

Pogledajte izvještaj RTRS – a


Poslednje vijesti

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka u posjeti preduzeću Vodovod Srbac

Aktivnosti u sindikalnim organizacijama
Danas je na poziv predsjednika sindikalne organizacije Vodovod Srbac Milovana Dobrnjca kolektiv posjetio izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Banjaluka Goran Savanović. Tema razgovora bio je tekst novog predloga Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti koji [opširnije]