8. mart, Međunarodni dan žena

Protesti žena u SAD početkom 20. vijeka povodom 8. marta

Drage naše radnice,
ovo nije dan na koji će vas jača polovina ( samo konstitucijom tijela ali ne i uma ) okititi cvijećem, zaliti parfemima, počastiti dobrim ručkom ili večerom i čašom vina u restoranima. Ne dozvolite da ovaj dan izgubi svrhu svog postojanja. potsjetite same sebe na borbu američkih švalja, sufražetkinja, Luiz Cic, Klare Cetkin, Aleksandre Kolontaj – borbu za ekonomsku , političku i socijalnu ravnopravnost!
Nekada su žene na ovaj dan nosile transparent na kojem je pisalo “ Osmi mart je dan pobune radnih žena protiv kuninjske robije. Reci NE ugnjetavanju!“
Ne dozvolite da vam ovaj dan zamjene Valentinovom i nastavita borbu ovih herojskih žena. „I am a FEMALE. Fe = Iron. Male = Man. Therefore I am Iron Man.“

Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine

11. sindikalna ljetna škola Pan – evropskog regionalnog savjeta “ Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi “ Sarajevo, 11 – 13. septembar 2018. godine

Međunarodna saradnja