Закључци са Девете сједнице Извршног одбора Синдиката ОНК Републике Српске

Закључци са Девете сједнице Извршног одбора Синдиката ОНК Републике Српске
Закључци са Девете сједнице Извршног одбора Синдиката ОНК Републике Српске

На IX сједници Извршног одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, одржаној 5.12.2018. године  у Бањој Луци, на којој се, између осталог, расправљано о изради новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури Републике Српске, у вези са најављеним уједначавањем платних коефицијената са осталим буџетским корисницима донесени су сљедећи

ЗАКЉУЧЦИ 

  1. Послати захтјев Министарству просвјете и културе Републике Српске да у што краћем року достави Синдикату образовања, науке и културе Републике Српске материјале о припремању и изради новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури, како бисмо били упознати о истим, и благовремено могли доставити своје примједбе, приједлоге и сугестије.
  2. Упутити допис Министарству просвјете и културе Републике Српске да се у израду приједлога новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури укључе и представници Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, како би могли, у име овог Синдиката, директно учествовати у изради овог закона који  је од изузетног значаја за све запослене у области просвјете и културе.
  3. Тражити од надлежног Министарства и Владе Републике Српске да најављено повећање плата буде најмање 8% за све запослене у области просвјете и културе.
  4. Да се у нови Закон о платама уврсте сва радна мјеста по систематизацији и организацији радних мјеста у области образовања и културе, која нису набројана у важећем Закону о платама за ове области и самим тим нису им одређени припадајући коефицијенти.
  5. Захтијевати од Министарства просвјете и културе Републике Српске и Министарства финансија Републике Српске да, што прије, а најкасније до 31.12.2018. године, буду измирена заостала дуговања по свим основама (склопљени Споразуми и судске извршне исправе).

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!