Закључци са Девете сједнице Извршног одбора Синдиката ОНК Републике Српске

На IX сједници Извршног одбора Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, одржаној 5.12.2018. године  у Бањој Луци, на којој се, између осталог, расправљано о изради новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури Републике Српске, у вези са најављеним уједначавањем платних коефицијената са осталим буџетским корисницима донесени су сљедећи

ЗАКЉУЧЦИ

1. Послати захтјев Министарству просвјете и културе Републике Српске да у што краћем року достави Синдикату образовања, науке и културе Републике Српске материјале о припремању и изради новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури, како бисмо били упознати о истим, и благовремено могли доставити своје примједбе, приједлоге и сугестије.
  2. Упутити допис Министарству просвјете и културе Републике Српске да се у израду приједлога новог Закона о платама за запослене у просвјети и култури укључе и представници Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске, како би могли, у име овог Синдиката, директно учествовати у изради овог закона који  је од изузетног значаја за све запослене у области просвјете и културе.
  3. Тражити од надлежног Министарства и Владе Републике Српске да најављено повећање плата буде најмање 8% за све запослене у области просвјете и културе.
  4. Да се у нови Закон о платама уврсте сва радна мјеста по систематизацији и организацији радних мјеста у области образовања и културе, која нису набројана у важећем Закону о платама за ове области и самим тим нису им одређени припадајући коефицијенти.
  5. Захтијевати од Министарства просвјете и културе Републике Српске и Министарства финансија Републике Српске да, што прије, а најкасније до 31.12.2018. године, буду измирена заостала дуговања по свим основама (склопљени Споразуми и судске извршне исправе).

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!