У сриједу једночасовни штрајк упозорења у ЈЗУ Болница Градишка

Синдикална организација ЈЗУ Болница Градишка, која дјелује у оквиру Синдиката здравства и социјалне заштите РС и Савеза синдиката Републике Српске ће у сриједу (14. децембра 2022. године) одржати једночасовни штрајк упозорења, због неисплаћених плата. Посљедња плата коју су радници запослени у овој здравственој установи примили је за мјесец септембар, што је у вријеме галопирајуће инфлације и све већих трошкова живота, недопустиво. Радници су због неисплаћених плата доведени на руб егзистенције и забринути су за своју будућност. Зато захтијевају од надлежних да одмах предузму мјере, како би се тренутна ситуација, која је неодржива, ријешила.

Штрајк упозорења, којем ће присуствовати и предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Никола Црнчевић, почиње у 11.00 часова испред стациониране зграде ЈЗУ Болница Градишка. Уколико не дође до исплате зарађених плата, штрајку упозорења прикључиће се и остале синдикалне организације болница у којима нису исплаћене плате, а које дјелују у оквиру  Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.

Подсјећамо, у појединим болницама у Републици Српској током протеклог мјесеца дошло је до кашњења исплате зарађених плата.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!