У сљедећој години повећање плата за запослене раднике у правосудним инситуцијама Републике Српске

У сљедећој години повећање плата за запослене раднике у правосудним инситуцијама Републике Српске
У сљедећој години повећање плата за запослене раднике у правосудним инситуцијама Републике Српске

На основу закључка Републичког одбора Синдиката правосуђа Републике Српске прослијеђен је захтјев министарству правде за организовање хитног састанка Синдиката правосуђа Републике Српске са предсједником Владе Републике Српске, а у вези побољшања материјалног статуса запослених у правосудним институцијама.

01.10.2019. године одржан је састанак министра правде Антона Касиповића, предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и делегације Синдиката правосуђа Републике Српске. На састанку је предсједнику Владе Републике Српске предочен захтјев Синдиката правосуђа у вези побољшања материјалног статуса запослених у правосудним институцијама Републике Српске. Образложен је опис и тежина послова, висина примања запослених, кривична и материјална одговорност, као и чињеница да плате нису повећаване од 2008. године.

Захтјев Синдиката правосуђа Републике Српске добио је подршку министра правде у Влади Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске сложио се да је потребно побољшати материјални статус за запослене у правосуђу и обећао је да ће повећање плата бити реализовано у сљедећој години. У којем обиму ће плате бити повећане одлучиће Влада Републике Српске по усвајању буџета у децембру ове године, с тим да не може бити испод 10% за ССС, а за ВШС и ВСС нешто мањи проценат повећања.

Предсједник Синдиката правосуђа Синиша Петровић на састанку је истакао и да се плате за запослене у правосудним институцијама морају повећавати у континуитету, те изнио захтјев да сљедеће, још једно повећање, треба бити најкасније од септембра идуће године.

10. или 11. октобра биће одржана сједница Републичког и Извршног одбора Синдиката правосуђа Републике Српске, којој ће у једном дијелу присуствовати и министар правде Антон Касиповић

На сједници ће бити расправљано о свим актуелним питањима важним за рад Синдиката правосуђа Републике Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!