Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова
Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора Бањалуци, биће одржана свечана академија.

Том приликом предсједнику Хуманитарног удружења ,,Лучиано Лама,, са Сицилије Ђузепи Пину Кастелану, иницијатору и организатору ове велике хуманитарне акције, биће додијељена почасна плакета.

Свечаној академији ће присуствовати тридесеточлана делегација са Сицилије и  Јужне Италије коју ће чинити ректор сицилијанског универзитета, генерални секретар Синдиката Сицилије, који броји 400 хиљада чланова, те начелници неколико италијанских општина у којима  бораве дјеца.

Свечаној академији ће присуствовати ректор Независног универзитета у Бањалуци, делегација Савеза синдиката Републике Српске, те представници Града Бање Луке и Владе Републике Српске.

Дјеца из вишечланих породица, без једног или оба родитеља, те малишани без родитељског старања из РС и Ф БиХ,  њих око 20 хиљада, већ 21 годину, у оквиру сарадње Савеза синдиката Републике Српске и ССС БИХ били су најдражи  гости  италијанских породица на Сицилији и Сардинији.

Сниматељима и фоторепортерима ћемо омогућити да сниме академију у 16,40 часова а изјаве за медије су по завршетку  академије у 17,00 часова. Позвани су  новинари да медијски пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!