Радници Шумских газдинстава широм Републике Српске од сутра ступају у штрајк упозорења

Одлуку о ступању у штрајк упозорења донијела су Шумска газдинства „Врбања“ Котор Варош, „Вучевица“ Чајниче, „Клековача Потоци“ Источни Дрвар, ШГ „Романија“ Соколац, ШГ „Оштрељ-Дринић“ Дринић, ШГ „Милићи“ Милићи, ШГ „Бирач“ Власеница, ШГ „Височник“ Хан Пијесак, те радници запослени у „Центру за газдовање кршом“ Требиње и Шумска управа „Шековићи“.

Још једном поручујемо Управи овог предузећа да је стрпљење радника у ЈПШ „Шуме Републике Српске“ истекло и да ће радници, као што смо и најавили прошле седмице,  од сутра (30.6.2022. године) ступити у штрајк упозорења, када ће у ШГ „Врбања“ Котор Варош, ШГ „Романија“ Соколац и ШГ „Височник“ Хан Пијесак бити одржани први у низу штрајкова по Шумским газдинствима, до испуњења наших захтјева.

А захтјеви су јасни. Од Управе ЈПШ „Шуме Републике Српске“ тражимо хитно повећање плата, кроз повећање цијене рада, која је у посљедњих 14 година повећана само једном и то у износу од 10 КМ. Због галопирајуће инфлације, свакодневног раста цијена основних животних намирница и рекордних цијена горива од Управе овог предузећа  тражимо повећање цијене рада са 140 на 175 КМ.

Од априла мјесеца ове године, Јединствена удружена синдикална организација у ЈПШ „Шуме Републике Српске“ упорно инсистира на повећању плата, али слуха од стране надлежних нема. Најављени штрајкови упозорења по Шумским газдинствима широм Републике Српске одржаће се у периоду од 30. јуна до 4. јула 2022. године, а придружиће им се и радници осталих Шумских газдинстава у наредним данима.

ПРЕДСЈЕДНИК
Душан Марковић  с.р.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!