Станковић: Интезивне активности на новом повећању најниже плате

Станковић: Интезивне активности на новом повећању најниже плате
Станковић: Интезивне активности на новом повећању најниже плате

Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Горан Станковић изјавио је данас у Источном Сарајеву да су у току интензивне активности на новом повећању најниже плате у Српској. Станковић је уочи почетка састанка предсједника синдикалних организација са подручја Регионалног синдикалног центра Источно Сарајево, новинарима рекао да се ради и на уређењу новог система плата у Српској.

„Окупили смо све синдикалне организације са подручја регије Источно Сарајеву и свих 15 гранских синдиката који дјелују у оквиру Савеза синдиката РС. Желимо да их информишемо о нашим активностима у протеклом периоду везаним за повећање плата, законодавне активности и нека нова законска рјешења“, навео је Станковић.

Он је додао да је битно да чују какво је стање у синдикалним организацијама, какви су њихови проблеми и какве приједлоге синдикалци нуде да уђу у програм рада Савеза синдиката Српске за наредни период.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић каже да ће бити ријечи о неким активностима које су спроведене у протеклом периоду, а које се тичу доношења неких бољих законских рјешења за раднике, као што су труднице, породиље и радници на боловању обољели од тешких болести.

„Представићемо активности гранских синдиката који ових дана раде са ресорним министарством и Владом Републике Српске на креирању буџета за наредну годину и повећања прихода. Говорићемо такође и о проблемима који се јављају на овим просторима“, истакао је Гњатић.

Он је рекао да су ови састанци прилика да чланови синдиката изнесу своје проблеме на терену, док представници гранских синдиката и Савеза синдиката Републике Српске учествују у рјешавању, нуђењу неких и креирању бољих рјешења.

Предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске Владо Павловић рекао је да на овим састанцима добијају потребну енергију како би истрајали у својим активностима на нивоу Савеза синдиката РС, међу којима су и преговори око уговарања и потписивања Општег колективног уговора.

„Ни у једном гранском синдикату нема потписан грански колективни уговор у реалном сектору. Ово је активост која се спроводи на подручју цијеле Републике Српске, а резултати ће брзо бити представљени“, истакао је Павловић.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 1. НОВЕМБРА /СРНА/ – Састанак предсједника синдикалних организација са подручја Регионалног синдикалног центра Источно Сарајево.

Извор: СРНА


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!