Социјални партнери настављају преговоре о повећању најниже плате

Социјални партнери настављају преговоре о повећању најниже плате
Социјални партнери настављају преговоре о повећању најниже плате

Сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске, на којој ће бити настављени разговори о повећању најниже плате, биће одржана сутра (29. јул 2022. године), са почетком у 13.00 часова. Статистички подаци о макроекономским кретањима у Републици Српској, који су затражени на прошлој сједници, достављени су Савезу синдиката Републике Српске. Поменуте податке, конкретно о инфлацији, БДП-у, цијенама и просјечним платама, анализирали су у Министарству финансија Републике Српске. Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, уочи сједнице Економско-социјалног савјета поручује да су прослијеђени статистички показатељи урађени без икакве анализе и да није испоштован договор са претходне сједнице.

„Све је штуро урађено, нема никакве анализе. Све те податке смо и до сада имали испред себе. Сви они иду у прилог томе да треба доћи до повећања најниже плате“, каже Ранка Мишић.

Сједница Економско-социјалног савјета биће одржана у просторијама Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!