Синдикат правосуђа Републике Српске чврсто стоји уз раднике запослене у правосудним институцијама

Синдикат правосуђа Републике Српске чврсто стоји уз раднике запослене у правосудним институцијама
Синдикат правосуђа Републике Српске чврсто стоји уз раднике запослене у правосудним институцијама

Синдикат правосуђа Републике Српске подржава и чврсто стоји уз раднике у правосудним институцијама Републике Српске који, у овом озбиљном тренутку за све грађане Републике Српске, најодговорније и најпрофесионалније обављају послове и задатке стављајући се у потпуности у службу добробити за сваког грађанина појединачно, а самим тим и у заштиту цјелокупне друштвене заједнице.

Као што је познато, радници у правосудним институцијама обезбјеђују несметан рад Казнено поправних установа, судови и тужилаштва и даље несметано раде, у складу са новонасталом ситуацијом, а све то уз директан контакт са странкама и грађанима.

Синидкат правосуђа Републике Српске подржава мјере које је предузела Влада Републике Српске и Министарство здравља Републике Српске у циљу заштите свих грађана од епидемије изазване висрусом Корона, те апелује на грађане да смање физичке контакте и остану код куће, кад год је то могуће. Од самог почетка смо у сталном контакту са Министарством правде у влади РС у циљу доношења што квалитетнијих мјера за заштиту здравља и живота радника, као и за функционисање правосудних институција.

На основу Закључка Владе Републике Српске број: 04/1-012-1-935/20 од 26.03.2020. године, да сви запослени покажу хуманост и солидарност те одвоје, ако желе и могу до 5%  чија су нето примања до 1000,00 КМ и до 10% чија су нето  примања преко 1000,00 КМ, по принципу добровољности и солидарности, напомињемо да није било и не смије бити никаквих притисака на раднике у правосудним институцијама. Синдикат правосуђа РС је већ уплатио одређена средства у Фонд солидарности РС за набавку приоритетне медицинске опреме и лијекова.

Сматрамо да Влада Републике Српске треба изаћи са низом конкретних мјера, одлагања неприоритетних тендера, очувања стабилности буџета, нарочито заштите права раника од стране несавјесних послодаваца, подршке послодавцима који савјесно обављају свој посао, а све у циљу задржавања радних мјеста и превазилажења ове врло озбиљне ситуације изазване вирусом корона.

Свима желимо да очувате своје и здравље ваших породица и да заједно превазиђемо ову епидемију.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!