Савез синдиката Републике Српске – Саопштење

Савез синдиката Републике Српске - Саопштење
Савез синдиката Републике Српске - Саопштење

Савез синдиката Републике Српске, као озбиљан и одговоран социјални партнер, поздравља повећање плата у здравству, просвјети, полицији и административном особљу у области правосуђа, а које је данас, у име руководства Републике Српске најавио српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Савез синдиката Републике Српске већ дужи период, заједно са социјалним партнерима, покушава да повећа најнижу плату у Републици Српској, како би се заштитили радници са најнижим примањима, а повећање најниже плате довело би до повећања плата у реалном сектору у Српској. У овом тренутку, представници Савеза синдиката Републике Српске спремни су за наставак преговора за повећање плата запосленим  у здравству, просвјети и култури, полицији и правосуђу, а очекујемо и успјешно окончање преговора о повећању најниже плате и плата у реалном сектору.

Морамо признати да јачање личне потрошње убрзава опоравак економије, а то значи стабилније социјалне фондове и буџет, као и боље услове за пословну заједницу. Републици Српској су у овом тренутку потребни динамичан опоравак економије и здраве инвестиције, које су основни предуслов за бољи живот свих грађана у Српској.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!