Састанак службеника за комуникације Паневропског регионалног савјета (PERC), Брисел, 2. и 3. септембар 2019. године

Састанак службеника за комуникације Паневропског регионалног савјета (PERC), Брисел, 02. и 03. септембар 2019. године

У Бриселу, у сједишту Међународне конфедерације синдиката, 2. и 3. септембра одржава се састанак службеника за комуникације Паневропског регионалног савјета (PERC). У раду учествују представници синдикалних централа из југоисточне Европе и земаља насталих од бившег СССР-а.

Састанак ће се фокусирати на исходе конгреса Међународне и Европске конфедерације синдиката ( ITUC и ETUC) и политичке директиве дефинисане на конгресима, синдикалне стратегије комуникације, кампање, интеракцију између синдикалних одјела за информисање као и дефинисање будућих корака за побољшање сарадње.

У једном дијелу састанка учесници ће се бавити и водећом кампањом Међународне конфедерације синдиката о платама у региону југоисточне Европе, која је у Републици Српској већ покренута од стране Савеза синдиката Републике Српске, и требала би довести до повећања најниже и секторских плата.

Савез синдиката Републике Српске на овом састанку представља Милан Јовановић, стручни сарадник у служби за инфирмисање.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!