Радници ШГ „Борја“ Теслић одржали штрајк упозорења

Радници ШГ „Борја“ Теслић одржали штрајк упозорења
Радници ШГ „Борја“ Теслић одржали штрајк упозорења

Радници Шумског газдинства „Борја“ Теслић данас су од 9,00 до 10,00 часова одржали штрајк упозорења, на којем су поновили своје захтјеве. Иако су радници још у фебруару мјесецу ове године од Управе предузећа  затражили исплату свих заосталих бруто личних доходака за мјесец април, мај  и јун ове године, са топлим оброком и превозом,  исплату другог дјела или половине регреса за 2020.годину као и тачно утврђивање одговорности свих лица која су учествовала у ланцу организованог криминала и таквим нечасним радом довела ово газдинство у безизлазну ситуацију, односно да се против истих у складу са законом предузму одговарајуће законске мјере, до данас нису испуњени захтјеви. Писану гаранцију у виду потписаног Споразума да ће доћи до испуњења захтјева радника ШГ „Борја“ Теслић, на састанку одржаном 22.02.2021. године, дали су помоћник министра за шумарство Горан Зубић и в.д. директора ЈПШ „Шуме РС“ Славен Гојковић.

Синдикални одбор већинског синдиката Шумског газдинства „Борја“ Теслић већ је доносио Одлуку о ступању у штрајк упозорења као и одлуку о генералном штрајку 22.02.2021. године, а све ради заштите професионалних, економских и социјалних права радника. Исти дан је одржан заједнички састанак у дирекцији ЈПШ „Шуме РС“ а на којем је разматран захтјев радника ШГ „Борја“ Теслић и потписан Споразум. Међутим, све је остало мртво слово на папиру а помака до данас није било, због чега радници овог предузећа нису имали други избор већ да ступе у штрајк упозорења.

Радници ШГ „Борја“ Теслић захтијевају од Управе ЈПШ „Шуме РС“ да се захтјеви радника испуне у што краћем року. Подсјећају и да сви одговорни који су довели ово газдинство у лошу и тешку ситуацију у којој се радници налазе, нису кажњени нити су против њих покренути дисциплински поступци за пропусте у раду. Уколико у што краћем року не дође до испуњења добро познатих захтјева радника овог газдинства, радници ШГ „Борја“ Теслић ће ступити у генерални штрајк до испуњења услова.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!